Prenova Hiše na Vrhniki

Lokacija: Vrhnika

Leto: 2012

Kvadratura: 80 m2

Fotograf: Jernej Prelac 

V Portorožu smo opremili in prenovili stanovanje, ki se prek terase odpira na atrij s pogledom na morje. Z lounge zunanjimi stoli, mizicami, ležalniki in osvetlitvijo tudi zunanji prostor zaživi kot mesto druženja in oddiha ter se poveže z notranjim bivalnim prostorom.
Opremo smo zasnovali tako, da se lahko osrednji bivalni del spreminja oz. prilagaja trenutnim potrebam uporabnika. Kuhinja se tako lahko v celoti zapre z zgibnimi vrati, lahko pa se le-ta odprejo in po globini potisnejo v kuhinjski sklop. Postelji v mladinski sobi se s pomočjo skritih vodil v hipu premakneta v pozicijo zakonske postelje.
Rdeča nit opreme so naravni sivkasto peščeni in aqua toni, posebno noto pa daje ambientu s 3d odtisi in srebrnkasto barvo obdelana osrednja stena, ki spominja na odtise školjk.