Pisarne Mikrogram

 

Lokacija: Dolenjska

Leto: 2014

Kvadratura: 805 m2

Fotograf: Mate Mioč 

Vrstno hišo iz 70-ih let smo prenovili, da je zadostila potrebam sodobnega bivanja za mlado družino. Želja naročnika je bila, da so prostori kar se da odprti in med seboj povezani. Odvečne zidove smo porušili in ustvarili velik bivalni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevnim prostorom, ki se z drsnimi vrati povezuje tudi s stopniščem in vhodnim delom. Dve ločeni stopnišči smo združili v eno, ki tako poteka od kleti do nadstropja, in s tem pridobili prostor za vhodni garderobni del. Bivalne prostore smo povezali tudi z zunanjostjo, vsa okna, ki gledajo na vrt, smo povečali do tal in naredili prehode na balkone, iz balkona v visokem pritličju pa naredili stopnice na vrt. Prenovili smo fasado z okni in balkonskimi ograjami ter oblikovali krajinsko ureditev s stopnicami, terasami, tlaki v vrtu ter zasaditvijo rastlin. Hišo smo tako spremenili v individualen sodoben dom, ki se lahko primerja z udobjem novogradnje.

Z oblikovanjem opreme in premišljeno izbranimi kosi opreme smo sledili trajnostnemu načinu bivanja. Uporabili smo naravne materiale – kamen, les ter naravne barve opreme. V kopalnicah smo kombinirali velike plošče granitogresa v imitaciji marmorja z dekor ploščicami Mutina, z vzorci Patricie Urquole.