a
Untitled

Hiša v treh nadstropjih

Lokacija: Ljubljana

Leto: 2023

Kvadratura: 190 m2

Fotograf: Blaž Zupančič

V Ljubljani smo oblikovali interier za hišo v treh nadstropjih, ki jih povezuje v središču bivalnega prostora pozicionirano stopnišče z unikatno dizajnirano stopniščno ograjo, ki je postala okras centralnega bivalnega dela in tudi povezujoč element celotne hiše. Posebno pozornost smo namenili tudi dizajnu omar in ostale pohištvene opreme po meri, saj je tloris pritličja zasnovan kot open space s kuhinjo, jedilnico in dnevnim prostorom, vse skupaj pa se prek steklenih vrat iz rjavega persola povezuje tudi s predsobo. Omare so sicer povečini skrite, ker so zasnovane do stropa, smo pa z igro različno debelih front dosegli učinek strukturiranosti in minimalističnega dizajna. Želeli smo doseči trajnostno oblikovanje z uporabo naravnih materialov, kot so kamen, les, steklo, kovina, hkrati pa z uporabo naravne barvne palete in teksturiranih front iz materialov, ki spominjajo na tkanino ali imajo posebno strukturo. Lesene elemente smo lužili na posebno rjavkasto-sivkasto barvo. Ker je eden od lastnikov Kolumbijec, smo v barvno paleto vnesli tudi kolumbijske barve, kot so teracota in olivno zelena, prav tako je kar nekaj dodatkov kolumbijskih, kar naredi ambient unikaten. Občutek topline daje kamin na bioetanol, vgrajen v centralno pozicijo v kamnit podest pod stopniščem. Za prijeten občutek v ambientu smo izbrali posebne svetilke, kot je na primer viseča svetilka proizvajalca Moooi, ki zapolnjuje volumen prostora nad jedilno mizo in daje občutek, kot da ješ pod zvezdnatim nebom. Od istega proizvajalca je tudi viseča svetilka na vrhu stopnišča, ki s svojo obliko prav tako skrbi za vizualno zapolnitev volumna nad stopniščem.

V kopalnicah smo uporabili ploščice velikega formata v imitaciji kamna ali proda ter pipe cooper barve za kontrast. Ker so kopalnice manjše, smo prostor vizualno povečali in ga naredili zanimivejšega tako, da smo dali tuš v celoti v drugačnih ploščicah kot ostali del kopalnice ter vmes postavili stekleno predelno steno v črnih okvirjih.

Spalnica je bila dokaj velika, tako da smo garderobni del vizualno ločili z unikatno kovinsko predelno steno iz kovinskih vertikalnih profilov ter tako pridobili tudi sedalni del nasproti velike garderobne omare.

Ustvarili smo sodoben in unikaten interier s posebnim poudarkom na detajlih in oblikovanju.