Hiša s Perforiranimi paneli

Lokacija: Dolenjska

Leto: 2014

Kvadratura:  170 m2

Fotograf: Blaž Zupančič

Na Dolenjskem smo izvedli projekt notranje arhitekture z novo zasnovo prostorov ter celotno oblikovanje interierja. Kot središče hiše smo si zamislili steno, oblečeno v unikatno perforirane panele, kar interierju daje poseben karakter. Paneli ločujejo dnevni prostor od stopnišča, hkrati pa skozi odprtine prepuščajo svetlobo in nakazujejo povezanost prostorov. Po osrednji steni se paneli dvigujejo tudi v nadstropje, skozi njih smo organizirali skrit prehod v spalnico. Posebnost hiše so tudi 300 x 120 cm velike granitogres plošče, ki krasijo kopalnice in predprostor, ter velike grafike v morskih tonih. Skozi panoramska okna se razkriva tudi naš projekt krajinske ureditve z veliko pokrito teraso, letno kuhinjo, zunanjo savno, tušem in zunanjim bazenom.