Hiša na brežini 

Lokacija: Godovič

Leto: 2016

Kvadratura: 254 m2

Fotograf: Blaž Zupančič

V projektu smo uporabili v Sloveniji dokaj nov material za obdelavo sten Kerakoll, ki je trpežen in v interier vnaša novo strukturo in polnejši videz. Funkcionalne shranjevalne površine so večinoma skrite v omarah do stropa, v kuhinjski otok pa je skrita tudi kuhinjska napa.  Za projekt so značilni zanimivi detajli, ki se zlijejo v celoto. Rdeča nit interierja so tanke linije geometrijskih vzorcev, ki so najbolj izrazito opazne pri svetilih nad jedilno mizo ter visečih svetilih v stopnišču, pojavijo pa se tudi na tapetah, keramiki, preprogah, pregrinjalih, okrasnih blazinah in drugih dodatkih. Na določenih okrasnih blazinah se geometrijski vzorec tridimenzionalno izboči, tako da spominja na japonski origami. Japonski videz dajejo tudi ambientalna svetila v spalnici, kjer se material, ki je videti kot pergament, s prepogibanjem oblikuje v lanterno. V zavese so všiti črni trakovi v videzu usnja, kar dopolnjuje zgodbo tankih črnih črt.  Tudi jedilniški stoli s svojo „prepognjeno“ strukturo sedalne školjke in sedalne blazine dopolnjujejo videz geometrijske zgodbe.