Stanovanje v naselju Atrium

Projekt: oprema stanovanja

Lokacija:  Ljubljana

Leto projekta: 2010

Naročnik: zasebni

Arhitekt za notranjo opremo: Detajl in celota d.o.o.

Fotografije: Jernej Prelac, Miran Kambič

 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Lastnika sta želela ambient, ki bi deloval pomirjajoče. Zato smo izbrali materiale in barve v naravnih, zemeljskih tonih. Prevladujejo sivi in rjavi odtenki, kot popestritev in poudarek sta uporabljeni črna in biserno zlata barva. Želja je bila tudi funkcionalno izkoristiti stanovanjsko površino za shranjevanje, ne da bi prostor deloval natlačeno in (pre)polno.

To smo dosegli tako, da smo zasnovali pohištvo, ki se vizualno povezuje v posamezne sklope. Plitkejši dnevni sestav v svetlih barvah smo potegnili do okna, kar vizualno podaljša bivalni prostor. Jedilna miza je naš unikaten dizajn. Črno prašno lakirano kovinsko podnožje smo oblikovali tako, da je miza iz vsakega zornega kota videti drugačna. Toplino pa jedilnici daje lesena mizna ploskev.

Za vzpodbujanje ustvarjalne domišljije otroka smo v otroški sobi zasnovali unikatno leseno hišico »na drevesu«. Da bi pričarali pravo pustolovsko vzdušje, smo na steno za hiško dali unikatno tapeto s stiliziranimi drevesnimi krošnjami in živalmi. Otrok se v hiški in pod njo igra, skriva in kratkočasi.