Romantični ornamenti za mlado študentko

Projekt: prenova trosobnega stanovanja

Lokacija:  Ljubljana

Leto projekta: 2007

Naročnik: zasebni

Arhitekt za notranjo opremo: Detajl in celota d.o.o.

Fotografije: Jernej Prelac

 

Mladi študentki se je stanovanje v novogradnji zdelo preveč standardno, brez duše, zato je želela poseben ambient, ki ji bo pisan na kožo. Imela je že velik rjav trosed, želela pa si je tapete. Pred prenovo je imelo stanovanje ponesrečeno zasnovo, saj je bil iz dnevnega prostora speljan vhod v utiliti in neuporabno shrambo, kar ni dopuščalo udobja v bivalnem delu.
Ko je stranka v idejnih načrtih videla, kako smo stanovanje preoblikovali v čisto drugačen ambient, je takoj privolila v korenito prenovo. Vhod v utiliti smo speljali iz predprostora, shrambo pa porušili. Tako smo povečali dnevni prostor in oblikovali police iz knaufa ter nišo za plazmo. Bivalni del smo od preostalega ambienta "ločili" s spuščenim stropom in vgrajenimi lučkami. Kuhinjo z jedilnim delom smo delno skrili za stebre iz knaufa.
Poseben videz smo ustvarili s tapetami s srebrnimi ornamenti, ki so rdeča nit oblikovanja ambienta. V dnevnem prostoru smo jih dali na knauf ploščo, da izgledajo kot velika slika, s skrito ambientalno osvetlitvijo. Glede na okvir investicije in okus stranke smo določene kose pohištva izbrali pri Ikei.